امروزه روش‌ های زیادی برای زیبایی دندانها وجود دارد که یکی از این روش‌ ها کامپوزیت دندان است. کامپوزیت به شکل های مختلفی در دندانپزشکی به منظور زیبایی و ترمیم به کار میرود. ونیر کامپوزیت ها امروزه به عنوان روکش دندانی نیز به کار می روند که عمدتا در طراحی لبخند کاربرد دارد. دندانپزشک می ‌تواند با استفاده از این روش دندان ‌های پوسیده، شکسته، ترک خورده یا سیاه شده را ترمیم کند.

ونیر کامپوزیت چیست؟

ونیر دندان یا (Veneer) همان روکش های دندانپزشکی هستند که به منظور زیباسازی دندان ها و ترمیم طرح لبخند به کار می روند. ونیرها انواع مختلفی دارند اما دو تا از شناخته شده ترین ونیرهای دندانی لمینت و کامپوزیت ونیر هستند. جنس ونیر از همان مواد کامپوزیتی و همرنگ دندان است که برای پر کردن دندان ها از آن ها استفاده میشود.

در حالت کلی لمینت دندان و کامپوزیت ونیر با هم تفاوت هایی دارند. برای مثال هزینه و قیمت ونیر کامپوزیت معمولا از قیمت لمینت دندان کمتر است.

مواد کامپوزیتی دارای جنس و رنگ متفاوتی بوده و دارای دوام و استحکام متفاوتی نیز هستند. بنابراین برای اینکه کار زیبایی و ترمیم دندان شما دارای نتیجه مطلوب و دلخواهی باشد و همچنین استحکام و زیبایی در دندان ایجاد شود بهتر است از مواد ونیر دندان کامپوزیتی که توسط شرکت‌های معتبر دندانپزشکی ساخته می‌شوند استفاده کنید.

موارد استفاده از کامپوزیت دندان چیست؟

از مواد کامپوزیتی و مخصوصا ونیر کامپوزیت به جهت زیباسازی و ترمیم دندان ها استفاده میشود. رایج ترین کاربرد های مواد کامپوزیتی دندان عبارتند از:

· پر کردن فواصل بین دندان‌ها

· ترمیم و اصلاح ترک خوردگی

· پرکردن دندان‌ هایی که دچار تخریب زیادی هستند

· پرکردن دندان‌ های جلویی

· ترمیم دندان‌های شکسته

· بد رنگی و بد فرمی دندان

مراحل انجام و نصب ونیر کامپوزیت ها

· پیش از آغاز مراحل کامپوزیت ونیر، باید تمام پروسه های پیش نیاز را انجام داد. برای مثال اگر شخص نیازمند لیفت لثه باشد باید پیش از آغاز نصب کامپوزیت انجام شود.

· لازم است دندان‌ ها به طور کامل تمیز شوند تا سطحی تمیز و بدون جرم برای قرار دادن کامپوزیت ونیر دندان آماده شود.

· دندان را کاملا خشک کرده تا هیچگونه رطوبت، خون و یا بزاقی بر روی دندان‌ ها وجود نداشته باشد.

· سطح جلویی دندان با کمک مواد اسیدی متخلخل میشود تا سطح دندان برای قرار گیری کامپوزیت آماده شود.

· مرحله بعد انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت دندان است.

· در ادامه مواد خمیری به کمک چسب مخصوص بر روی دندان چسبانده میشوند.

· بعد از آن، برای محکم و فعال شدن مواد کامپوزیتی، اشغه مخصوصی تابانده میشود.

· در نهایت پولیش کامپوزیت و فرم دلخواه دندان بدست می‌آید.

منبع: https://www.bestdentists.ir/