پیرسینگ دهان یک روش آرایشی و زیبایی است که در آن بخشی از دهان یا اطراف آن سورراخ می شود تا یک میله فلزی کوچک بتواند از آن رد شود. پیرسینگ کردن شبیه سوراخ کردن گوش است با این تفاوت که بخش های دیگری از بدن و مخصوصا شکم و صورت در آن سوراخ می شوند. امروزه دختران و همچنین پسران جوان زیادی علاقه به انجام این کار دارند، اما باید این را هم دانست که انجام این کار ممکن است خطراتی را در پی داشته باشد، که در ادامه به معرفی و بررسی شایع ترین خطرات پیرسینگ دهان و تاثیر روی دندان ها می پردازیم.

تاثیر پیرسینگ دهان بر دندان ها چیست؟

انجام پیرسینگ دهان و به همراه داشتن دائمی یک قطعه فلزی در دهان، می تواند تاثیرات مهمی روی دهان و دندان داشته باشد که در اینجا به معرفی شایع ترین این خطرات می پردازیم:

· بروز انواع عفونت ها

زمانی که در دهان زخمی ایجاد شود، باکتری های موجود در دهان می توانند از طریق آن وارد خون شده و برای فرد مشکل ساز شوند. علاوه بر این، گیر کردن ذرات ریز مواد غذایی داخل سوراخ های ایجاد شده می تواند خطرناک باشد. همه این موارد به نوبه خود باعث عفونت داخل دهان می شود. این نکته را هم باید دانست که مهم ترین تاثیر پیرسینگ دهان بر دندان ها همین عفونت های ناشی از این کار است.

· تحلیل رفتن مینای دندان

مینای دندان سطحی و محکم ترین لایه دندان است که از دندان های شما محافظت می کند. در صورتی که پیرسینگ بیش از حد با مینای دندان شما در تماس باشد می تواند باعث وارد شدن آسیب به آن و یا تحلیل رفتن مینای دندان شود.

· وارد شدن آسیب به لثه

تجربه نشان داده است که 35٪ از افرادی که پیرسینگ دهان انجام داده اند، طی 4 سال اول بعد از انجام اینکار دچار بیماری لثه می شوند.

· افزایش طول درمان ارتودنسی: همانطور که گفتیم انجام پیرسینگ دهان باعث ایجاد آسیب به لثه و عفونت لثه می شود و این یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند درمان ارتودنسی را طولانی تر کند. همچنین اگر بریس ارتودنسی داشته باشید، این فلز می تواند با بریس های شما برخورد داشته و باعث شل شدن براکت ها یا وارد شدن آسیب به سیم قوس دار ارتودنسی شود.

· مشکلات مربوط به معاینات دندان ها: اغلب پروسه های دندانپزشکی نیازمند تصویربرداری با کمک اشعه ایکس هستند. اگر شخص پیرسینگ دهان داشته باشد، گرفتن عکس دندان با مشکل مواجه خواهد شد و پیرسینگ باعث می شود که متخصص به طور دقیق نتواند دندان ها یا ریشه آن ها را مشاهده کند.

· وارد شدن آسیب عصبی به دندان

· از دست دادن حس چشایی

منبع: https://www.chalava.ir/