مراجعه به دندانپزشکی در هنگام بارداری ممنوع!
بارداری مراقبت های خاص و ویژه خود را دارد که اگر دندان درد و مشکلات مربوط به دهان و دندان نیز به آن اضافه شود، شرایط را برای فرد باردار سخت تر می کند. بارداری دوران حساسی است و در طی آن مادر و اطرافیان نسبت به کوچکترین و ساده ترین اتفاقاتی که رخ می دهد حساس و نگران می شوند که البته خیلی هم بی راه نیست. پیشنهاد می شود در این دوران راجع به خفیف ترین درد ها و مشکلات نیز با پزشک مربوطه صحبت کنید تا کوچک ترین خطری، مادر و فرزند را در رحم تهدید نکند.
در دوران بارداری هورمون های بدن شروع به تغییر و بالا و پایین شدن می کنند. یکی از مهم ترین نقاطی که در کشمکش هورمون ها و جریان خون تحت تاثیر قرار می گیرد، دندان ها و لثه ها هستند که نرم تر و آسیب پذیرتر می شوند. این اتفاق می تواند باعث عفونت دهان و دندان شود. از طرفی نیز ممکن ایت علت دندان درد، پوسیدگی دندان باشد و طبیعتا نمی شود دردهای شدید دندان را برای چندین هفته و چند ماه تحمل کرد.
علائمی وجود دارد که در صورت مشاهده آنها باید به دندانپزشکی بارداری رضایت داد و به دندانپزشک مراجعه کرد که عبارتند از:
· تورم لثه
· دندان درد
· سوراخ شدن دندان
· بوی بد دهان
· تغییر رنگ مینای دندان
· خونریزی لثه
· طعم بد دهان
درمان خانگی مشکلات دندان در دوران بارداری
بعد از مشورت با پزشک و اطمینان از این مسذله که درد شما مشکل خطرساز و بزرگی نیست می توان اقدام به درمان خانگی کرد. این درمان های خانگی برای تسکین دندان در شامل کمپرس سرد، کمپرس داغ، پرهیز ار مرف قند، جویدن پیاز و میخک و اسفناج و شستشو با آب گرم است.
خدمات ممنوع در دوران بارداری
· روکش دندان
· ارتودنسی دندان
· ایمپلنت دندان
· جرم گیری دندان
داروهای مجاز در دوران بارداری
مصرف بعضی داروهای مسکن و کم خطر در دوران بارداری ممنوعیتی ندارد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف بعضی آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین، آموکسی سیلین و کلیندامایسین برای کنترل عفونت لثه می تواند موثر باشد.
داروهای غیرمجاز در دوران بارداری
همانطور که در بالاتر گفتیم، مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها بلامانع است اما این نوع داروها انواع متفاوتی دارد و همه شان مانند هم نیستند. برخی دیگر از این آنتی بیوتیک ها مانند آسپیرین و استامینوفن که مسکن هستند، ممکن است در نیمه و یا انتهای بارداری مادر و جنین در رحم را گرفتار کنند.